Waterpaviljoen

Ubicació: Parc Nacional de Maasduinen, Bergen, Limburg (Països Baixos)
Any: 2022
Client: Gemeente Bergen
Estat: No construït

El Waterpavilion de Seurenheide és una proposta al concurs publicat el maig de 2022 per l’Ajuntament de Bergen (Països Baixos). El projecte, sota el títol “Framing Maasduiden”, va ser ben valorat pel jurat per formalitzar un punt d’atracció a la vora de l’aigua, tot preservant l’entorn natural. El disseny pretén reunir natura i arquitectura amb la creació d’una graella que emmarca el paisatge.


  • Equip: Més arquitectura i Atelier Ruim

Framing Maasduinen


Un pavelló en el paisatge

Es tracta d’un pavelló en el paisatge que ofereix als visitants i passejants del Parc Nacional de Maasduinen, als Països Baixos, vistes privilegiades des de diferents terrasses. La seva estructura és una quadrícula de mòduls de 4 x 6 m, que s’adapta a les irregularitats del territori i recull totes les particularitats del paisatge.

Dualitat de vistes

La proposta introdueix un objecte arquitectònic que funciona com a marc per les vistes del paisatge del llac de Leukemeer i de Seurenheide. Els grans arbres que creixen als voltants proporcionen un sostre natural i es fonen en l’arquitectura del pavelló.


Estructura i programa

La proposta del Waterpavilion a Seurenheide pretén construir una estructura lleugera a la vora del llac que pugui acollir diferents activitats segons la temporada. La construcció és de fusta tenyida de blanc, és un gest lleuger a la vora del llac que emmarca les vistes sense ser aclaparador.

Les funcions s’introdueixen a la quadrícula regular a través de petits volums geomètrics col·locats estratègicament per assenyalar cap diferents punts vistes. Dins del pavelló hi ha un restaurant, així com uns banys públics. S’hi poden allotjar fàcilment sales per a reunions i tallers, així com espais per a activitats socioculturals. Finalment, fora de la retícula, hi ha un punt d’informació independent que acull informació sobre el pavelló i per a orientar-se dins el Parc Natural.