Més arquitectura

Hola! Sóc la Mireia i sóc arquitecta per l’ETSAB des del 2014. Prèviament a crear la meva pròpia pràctica, he format part de diversos estudis d’arquitectura de Barcelona com Roldán+Berengué arqts i BAAS arquitectura on vaig aprendre un enfoc de l’arquitectura aliniat amb els valors que també compartiexo de la mà de grans experts, involucrant-me en projectes d’equipaments públics i diferents rehabilitacions d’edificis.

Des del 2018 he esta treballant als Països Baixos on vaig formar part de l’estudi de NEXT architects on he pogut aprendre l’enfoc de l’arquitectura holandesa contemporània sobretot vinculada en projectes d’habitatge a la ciutat d’Amsterdam i diversos equipaments públics.

Concebo l’arquitectura des de la seva pràctica però també des de la vessant teòrica i de la recerca. Entre altres, destaco el comissariat i creació de continguts de l’exposició “Clarisses: passat, present i futur” de la qual se’n farà una publicació. També, la investigació, ponència i posterior publicació sobre els Hutong a l’Encuentro de Jóvenes Investigadores organitzat per la UB-Facultat de Geografia.

Interessada en l’ensenyament i la difusió de l’arquitectura, he donat suport a la docència en el Departament de Projectes ETSAB-UPC i a Barcelona Architecture Centre.

Feina anterior en despatxos

En el projecte WOW, 28 habitatges socials a Woensel West (Eindhoven, NL) de NEXT architects, vaig ser part implicada des de la fase de concurs fins el moment de la construcció, no només aprenent el procés sencer de projecte sinó investigant i detallant un projecte de certa singularitat en un barri que s’està reconstruïnt.

En el projecte de reforma de l’antic Hotel Montecarlo, Rambla 124 de Roldán+Berengué arqts vaig estar implicada en totes les fases de projecte sent especialment interessant la fase de detall dels diferents elements protegits i la integració de noves estructures en un edifici existent.

En el projecte de reforma de les oficines d’Alta Diagonal obra de BAAS arquitectura va ser interessant dibuixar els interiors eliminant-ne els elements afegits per aproximar-se més a la construcció original aconseguint espais més diàfans, lluminosos i comfortables amb l’ús de tons neutres com el blanc i la fusta clara.

Enfoc

Entenem l’arquitectura com una pràctica enfocada a través d’uns valors concrets com a resposta als reptes dels nostres temps. Creiem que Més arquitectura vol dir:

Més consciència pels reptes excepcionals que el futur immediat planteja i un compromís de respecte cap el medi ambient.

Més senzillesa per una arquitectura lliure de tot allò que sobra en un moment frenètic de solucions estandaritzades.

Més valor i integració social per una arquitectura més justa.

Més proximitat entre els que participen de l’arquitectura i els que la desenvolupen.

Més calidesa i escala humana en espais on relacionar-se sigui més fàcil.

Més diversitat on tothom hi estigui representat i hi trobi o faci el seu propi espai.

Més espai per a les experiències, el record i el gaudi.