Llibre “Clarisses. De les arrels a l’horitzó”

Ubicació: Arenys de Mar, Catalunya
Any: 2023
Client: Ajuntament d'Arenys de Mar
Estat: Publicat

“Clarisses. De les arrels a l’horitzó” és la publicació de la recerca que he desenvolupat sobre el convent de les Clarisses d’Arenys de Mar.

Títol: Clarisses. De les arrels a l’horitzó
Autora: Mireia Martín Salvanyà
Tamany: 16,2 x 23 cm
Pàgines: 160
Il·lustracions: blanc i negre i color
Tapa: tova
Data de publicació: Març de 2023
Editorial: Els llibres del Set-ciències
Idioma: Català
ISBN: 978-84-95526-26-7

Llibre disponible a La Capell i a la llibreria El Setciències d’Arenys de Mar.


  • Equip: Més Arquitectura
  • Col·laboradors: Laia Guarro (dissenyadora gràfica), Els Llibres del Setciències (editorial), Antònia Mostazo Garcia (Correctora), Marta del Castillo i Rabascall (Correctora), Yaisa Schneider (Fotògrafa)

Fotografia: Yaisa Schneider

Inicis

El meu projecte final de carrera l’any 2013 em va portar a investigar a fons el convent de les Clarisses d’Arenys de Mar. De totes les reflexions revelades en vam fer una exposició el 2018 al mateix convent que vam anomenar “Clarisses. Passat, present i futur”.

El treball va acabar en el llibre “Clarisses. De les arrels a l’horitzó”, publicat el 2023 per l’editorial Els Llibres del Set-ciències, amb el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Fotografia: Yaisa Schneider


Com aconseguir-lo

·El llibre es pot comprar a La Capell, llibreria del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i a la llibreria El Setciències d’Arenys de Mar.

·El podeu consultar a la la Biblioteca P.Fidel Fita d’Arenys de Mar.

Fotografia: Yaisa Schneider


Contingut del llibre

Aquest llibre presenta l’edifici des dels seus orígens fins al seu futur. La primera part tracta sobre la seva història: el seu passat religiós entre Catalunya i el Sud de França, el seu disseny i la relació dels seus habitants amb Arenys de Mar. La segona part explica per què va canviar d’ús, com l’ajuntament es va vetllar per la construcció arquitectònica. es va conservar el patrimoni i quines van ser les propostes arquitectòniques per reutilitzar-lo.

Està il·lustrat amb fotografies, dibuixos, documents històrics, mapes i línies de temps gràfiques. L’objectiu és apropar a un ampli públic una explicació detallada del que ha estat, és i serà el convent de les Clarisses.

Fotografies: Yaisa Schneider

Disseny del llibre

El disseny diferencia clarament aquestes dues parts utilitzant imatges en blanc i negre per il·lustrar els orígens i imatges en color per explicar el futur. L’ús del vermell al llarg de les pàgines pretén connectar el llibre amb l’exposició que utilitzava aquest color per destacar els documents exposats.

El llibre d’aquesta publicació de Laia Guarro Studio pretén guiar el lector per la història del convent de les Clarisses d’Arenys de Mar. L’ús de les fletxes indica com ha anat evolucionant l’edifici al llarg dels anys des dels seus orígens, i preveu el seu potencial en el futur.

Fotografies: Yaisa Schneider

Presentació

El 26 de març 2023, vam presentar el llibre “Clarisses. De les arrels a l’horitzó” a Arenys de Mar juntament amb l’arquitecte Jaume Prat i l’alcaldessa, Annabel Moreno. Va ser una experiència increïble després d’una investigació de 10 anys que vam compartir amb un públic entusiasta.

El llibre va ser el més venut dels autors arenyencs el Sant Jordi del 2023. Ràdio Arenys en va fer un article.

Fotografies: Yaisa Schneider


Participació al programa “Misteris rere els murs” de RTVE

Aquesta recerca va ser una de les protagonistes del capítol Misteris rere els murs de la sèrie documental Perduts en el temps de RTVE. Veure de 01:51 a 05:32.


Llibre disponible a La Capell i a la llibreria El Setciències d’Arenys de Mar.

ISBN: 978-84-95526-26-7