Reforma a Av.Tarradellas

Ubicació: Av.Tarradellas, Barcelona
Any: 2021
Client: Privat
Superfície: 85 m2
Estat: No construït

Stay home

Els nous habitants d’aquest habitatge, sensibilitzats amb el confinament patit durant la pandèmia, veuen la necessitat de disposar de diversos espais d’estada a casa seva. Per això, aquests espais són els protagonistes de la proposta i que alhora aporten llum i amplitud a l’apartament. El primer espai té un caire privat i de silenci per al seu ús com a espai de lectura i estudi. El segon és l’espai de cuina-sala d’estar-menjador de caire més públic on es pot reunir la família i generar diversitat de situacions d’estada.    

Es proposa equilibrar la captació de llum i ventilació amb la creació de nous espais d’estada. Per això, s’elimina un petit dormitori que passa a ser una zona d’estar i lectura que capta llum a la zona de distribució de dormitoris. S’unifica la cuina-sala d’estar-menjador i s’orienta a l’exterior esdevenint aquest l’espai principal i el més lluminós.

En resum, es proposen dos espais d’estar (espais servits) que permetran estar i gaudir més de casa. Per això, s’utilitzen materials de tonalitat clara i lleugera i es combinen amb fusta per donar calidesa a l’ambient. Es baixa lleugerament el sostre de fusta per accentuar aquest recolliment. Finalment, el color blau aplicat a alguns paraments dona entitat a aquests espais i significa els seus usos. Per exemple, aplicat darrera les prestatgeries serveix de reclam per la zona de lectura. En canvi, en els espais servidors com la cuina, són els mobles que adquireixen el color i, per tant, que signifiquen l’ús de l’estança.