Moble sotaescala

Ubicació: Molins de Rei, Catalunya
Any: 2023
Client: Privat
Estat: Construït

El moble sotaescala és un disseny de mobiliari fet a mida que dóna resposta a una família que vol aprofitar l’espai que queda sota l’escala de casa seva. La nostra proposta consiteix en cumplir aquests requeriments fusionant l’escala i el moble com si fos sola peça.


  • Equip: Més arquitectura
Imatge Judith Casas

Emmagatzematge sotaescala

El moble Alena dóna resposta a una família que vol aprofitar l’espai que queda sota l’escala de casa seva. Necessitaven tenir espai per guardar un cotxet i joguines, tot mantenint l’entrada de llum natural.

La nostra proposta consiteix en cumplir aquests requeriments fusionant l’escala i el moble com si fos sola peça.Imatge Judith Casas
Imatge Judith Casas

Estratègia de disseny

El disseny té una configuració en forma de L. Un costat dóna la benvinguda a l’entrada amb espai per guardar claus i abrics, Aquesta primera part també incoropa un punt d’il·luminació. L’altre costat és la part per preparar-se abans de sortir de casa amb un sabater, un banc i un mirall.


Els detalls s’han dissenyat per encaixar en la forma de l’escala

Imatge Judith Casas
Imatge Judith Casas

Muntatge


Un moble que deixa passar la llum

Respondre a totes les demandes en un sol moble va ser un repte que vam abordar a través de la geometria. La part superior segueix la inclinació de l’escala i està lleugerament inclinada per adaptar-se perfectament a l’espai.
Tot i que el moble té la capacitat d’emmagatzemar objectes de diferents tipus, la combinació de llistons verticals i lleixes deixa passer la llum natural.