Lluèrnia 2016

Ubicació: Olot, Girona
Any: 2016
Superfície: 30 m2
Estat: Construït

STAIRWAY TO HEAVEN

La proposta transforma l’espai integrant els elements existents que resulten singulars amb el mínim d’intervenció. Es parteix de la inclinació de la plaça Móra i la situació privilegiada de la font des del carrer Hospici. Aquests elements evoquen un camí que culmina amb l’estàtua de l’àngel amb un camí cap el cel representant allò diví. La insal·lació manifesta aquesta ascensió amb un camí al terra de paper bombolla il·luminat lateralment i que es plega emmarcant la font i culmina amb l’àngel que, a través de la proposta, adquireix un caire celestial.
El material escollit permet jugar amb la transparència i allò místic gràcies a la il·luminació utilitzada. Alhora convida a ser trepitjat i jugar amb el so de manera que la interacció amb el visitant és segura. Aquests elements conformen doncs l’escala cap el cel: ‘Stairway to heaven’.


  • Equip: midori arquitectura
L’estàtua de l’àngel és l’element central de la Plaça Móra i punt de referència de la instal·lació.
Es genera un pla horitzontal i un altre de vertical que enmarquen l’àngel a mode d’espectacle místic.

El festival Lluèrnia se celebra cada any a Olot i acull instal·lacions d’artistes de diferents camps amb el fil conductor del foc i la llum.

La ubicació al centre d’Olot és en la confluència de sis carrers.
La instal·lació reforça aquest punt de referència amb un camí de llum que s’eleva cap el cel.
El material de la instal·lació, el paper bombolla, esdevé un element de joc pels més petits.

Materials

Eines

La instal·lació es crea principalment amb tres materials: un perfil d’alumini en L, una tira de leds enganxada a aquest perfil i el paper bombolla que ho embolica.

El camí cap el cel s’inicia des de baix en una estora de paper bombolla que parteix des del punt d’arribada de la Plaça Móra.
El moment àlgid es produeix quan, a més de tocar, es pot saltar sobre el paper bombolla i fer tota la gresca possible.
Entrevista feta a Olot per l’equip de Lluèrnia per explicar la instal·lació.